Желько Любеновіч: «Малюнок гри «Металіста» залишиться»

ЛюбеновичПрес-служба ПЛ поспілкувалась з гравцем «Зорі» Желько Любеновічем напередодні центральної зустрічі неділі проти «Металіста».

– Желько, «Зоря» раніше за інших стартувала в єврокубках, ще до старту національного чемпіонату. Це може бути плюсом перед грою 1-го туру?
– Як мінімум, це не має обернутись проти нас. Не бачу нічого поганого у цьому. З іншого боку, розпочали грати ми лише на кілька днів раніше за решту українських клубів. Готовність свою встигли перевірити не у товариських матчах, а на офіційному рівні.

– Якщо «Зоря» зможе пройти далеко у Лізі Європи УЄФА, чи вистачить у команди сил виступати без досвіду на різні фронти?
– Час покаже. Гадати зараз не буду. По-перше, далі ще слід буде пробитись. А потім вже будемо розробляти турнірну стратегію. Гадаю, у нашого тренерського штабу є різноманітні плани розвитку подій.

– Після першого матчу було практично зрозуміло, що албанців подолаєте. У зв’язку із цим у Києві вже увімкнули «режим економії»?
– Ні, інших завдань перед нами ніхто не ставив. Тільки перемога нас могла влаштувати. А який склад випускати, це вже прерогатива Юрія Вернидуба. Гадаю, що ми гідно виглядали в обох поєдинках проти «Лячі».

– Як пройшли два дні після останньої гри?
– Про серйозні тренування мова не йшла. Головне – це правильно і повністю відновитись. І більш цілеспрямовано готуватись до чергового суперника. Не забудемо на заїзді і про теоретичні заняття.

– Як відомо, то «Металіст» має серйозні втрати: хтось поїхав, хтось ще не повернувся. Чи постане перед вами інша, незнайома команда?
– Я не бачу, щоб склад настільки відрізнявся від того, що виступав навесні. Можливо, нашому супернику когось і не буде вистачати, однак малюнок залишиться все тим же. У цьому я не сумніваюсь.

– Що скажеш про свою команду? Можна сказати, що і «Зоря» зберегла своє обличчя?
– Всі знають, що ми залишились без двох футболістів (Тоні Шуніч та Даніло), а зараз невідомо, чим завершиться ситуація з Янніком Болі. Тому наш склад можна назвати оновленим. У цьому відношенні велика відповідальність лягає на наших новачків. Вже видно, що до завдань тренера вони звикли швидко і добре розуміють вимоги. Ми віримо, що новобранці нам допоможуть.

– Найяскравіше проявив себе в іграх проти «Лячі» Олександр Караваєв…
– Можна сказати, що спільна мова вже з ним знайдена. Ми дивимось на сильні сторони гри один одного і стараємось використовувати їх з максимальною користю. Але глибше розуміння та відчуття прийде згодом.

– Побутове питання: як облаштувались у Запоріжжі?
– Команда таке вимушене переселення сприйняла з розумінням, адже всім відомий сьогоднішній стан речей у Луганську. Бажання у всіх одне: щоб цей жах якнайшвидше завершився. Відносно тренувань, то тут для «Зорі» створені належні умови. Є якісні газони для роботи та для ігор. Єдиною проблемою можна назвати квартирне питання. Дуже багато біженців з Луганська та Донецька оселились саме у Запоріжжі, і вільного житла дуже мало. Втім, сподіваємось, що і цей аспект налагодиться.