Юрий Вернидуб: “Ткачук всё прекрасно понимает, чтобы играть в основном составе и выходить в старте”

ВернидубГлавный тренер “Зари” Юрий Вернидуб в интервью “Футбол 24” рассказал о ходе подготовки команды к сезону и поделился мыслями о Евгении Ткачуке, который недавно пополнил команду.

– Юрію Миколайовичу, як проходять останні дні зборів?
– Зараз готуємося до останнього спарингу, який буде 27-го лютого. Там вже визначимося з основним складом, кого будемо готувати на матч із «Волинню».

– Хлопці вже готові до старту сезону?
– Звичайно, готові. А як воно буде – покаже чемпіонат, кубок. Сподіваюся, що плідно провели збори, підготувалися. Ну а як буде – це тільки час покаже.

– Як себе почувають бразильські новачки, вже знайшли взаєморозуміння з партнерами?
– Я думаю, що так. Рафаель Форстер отримав незначну травму нещодавно, але сьогодні вже працював у загальній групі. Тож, сподіваюся, що вже все позаду. Що стосується Пауліньо, теж потихеньку звикає, вчить російську мову. Як то кажуть, все йде за планом.

– Рафаеля ви розглядаєте на позиції Пилявського?
– Так, лівий центральний захисник. Він може і на позиції лівого крайнього зіграти, але я його поки що бачу в центрі захисту.

– Тобто, ви бачите його, не Ткачука?
– Ткачук лише приїхав на цей збір. Я знаю його потенціал, знаю його силу, але є конкуренція, якісь робочі моменти. Тому давайте не будемо форсувати події. Хто буде сильніший – той і буде грати.

– Ви Ткачука переглядали перед підписанням?
– Ніхто його не переглядав. Хлопець приїхав, він не продовжив контракт з «Ворсклою», я так зрозумів, став вільним агентом. Мені його запропонували, я погодився. Знаю цього гравця, що його переглядати? Він стільки років провів у «Ворсклі», стільки ігор зіграв у Прем’єр-лізі, що особливого перегляду не потрібно. Я відразу погодився і він приїхав. Єдине, що чекали, поки до нас приїде генеральний директор, щоб підписати контракт.

Ми вже давно відмовилися від переглядів. Ми або відразу беремо футболіста, або відмовляємося. Перегляди залишилися ще з радянських часів. Якщо перегляд, це тоді тренеру потрібно дивитися на нових футболістів, а на інших не дивитися. Це не дуже добре. Я думаю, кожен тренер має достатньо часу, якщо йому пропонують футболіста, щоб побачити його в дії в тій команді, в якій він перебував.

– Як Євген освоївся в новому колективі?
– Прекрасно себе почуває, він українець, багатьох хлопців знає, проти багатьох грав, думаю, що ніяких проблем з адаптацією у нього не буде і не повинно бути.

– Щодо його ігрових характеристик, чим він буде корисний для «Зорі»?
– Давайте дочекаємося, коли він вийде, зіграє гру, а там вже будемо говорити. Хлопцеві вже 25 років, він достатню кількість ігор зіграв у Прем’єр-лізі на високому рівні. Має досить хороші параметри – високий зріст, атлетичність. Він добре грає у верховій боротьбі, досить непогана передача, йде в боротьбу. Всі ті якості, які необхідні для центрального захисника. Я можу його ще розглядати на позиції центрального півзахисника. Тому, я думаю, знайдемо застосування, будемо розвивати. Женя це все прекрасно розуміє, щоб грати в основному складі і виходити в старті.