Евгений Ткачук: В “Заре” приняли замечательно, как будто не один год был в этом коллективе

ТкачукНовачок “Зорі” в інтерв’ю “Футбол 24” розповів про свій перехід з “Ворскли” і поділився подробицями адаптації в новій команді.

– Коли ви йшли з “Ворскли”, у вас були варіанти з-за кордону. А з України вами хтось, крім “Зорі”, цікавився? Були пропозиції з УПЛ?
– З України конкретної пропозиції не отримував.

– Ви багато років віддали “Ворсклі”, з вами велися переговори щодо продовження контракту? Тренер з вами говорив, якось висловлював бажання, щоб ви залишилися?
– Ніхто не починав переговорів про продовження контракту. Тим більше через те, що я сказав, що хочу поміняти клуб.

– У яких стосунках розійшлися з “Ворсклою”, з керівництвом, тренерами?
– З усіма добре розійшлися. У мене залишилися лише приємні спогади про роки, проведені в Полтаві. Я вдячний кожній людині в Полтаві, хто допоміг мені вирости і міцно стати на ноги. Буду сумувати за всіма і стежити за успіхами. Буду намагатися по можливості приїжджати.

– Чи не шкодували про те, що залишаєте команду? Все-таки, не один рік провели в цьому колективі…
– Я ні про що не шкодую. Я віддав третину своєї кар’єри Полтаві – чесно відпрацьовував свій контракт і був вірний клубу.

– З ким були знайомі в “Зорі” перед тим, як приєднатися до цієї команди?
Я знайомий з багатьма хлопцями. З кимось особисто, з кимось заочно. Деяких знаю ще із часів, коли я рік був в “Шахтарі-3”, з Ярмашем встигли перетнутися в Полтаві. Женю Опанасенка знаю з ДЮСШ “Металург” Запоріжжя. З Микитою Каменюкою випадково познайомилися на відпочинку за кордоном. Хороші відносини з Дімою Хомченовським.

– Що можете сказати з приводу методів підготовки у Василя Сачка і Юрія Вернидуба? Які відмінності підходів до тренувань, спілкування з гравцями кидаються в очі?
– Методи у кожного з тренерів різні. Але я не буду їх порівнювати, це важко зробити.

– Юрій Миколайович з вами спілкується з приводу вашої роботи на зборах?
– Юрій Миколайович постійно зі мною спілкується. Робить зауваження, направляє в потрібне русло. Я намагаюся відповідати вимогам тренерського штабу.

– Як прийняли в “Зорі”?
– Прийняли чудово. Наче я був в цьому колективі не один рік. Все чудово. Мені подобається.

– Як зараз почуваєтесь, готові до сезону?
– Відчуваю, що ще не на 100% готовий, але близький до своєї оптимальної форми.

– У чому, на вашу думку, вам потрібно потренуватись, є якісь аспекти, які ви б хотіли в собі, як гравцеві, поліпшити?
– У кожного гравця є сильні і слабкі сторони. Я намагаюся позбавлятись вразливості і працювати над своїми сильними якостями. Люблю багато працювати додатково – отримую від цього задоволення.

Футбол 24